Boka oss

Vi på Stjärnjouren har lång erfarenhet av att jobba med utåtriktat och våldsförebyggande arbete. Vi föreläser och håller workshoppar för både unga och vuxna, både elever och lärare. Vi håller också föreläsningar och workshoppar för yrkesverksamma som möter ungdomar och för organisationer som är intresserade av vårt arbetssätt. Vi har även samtalsgrupper för unga tjejer och transpersoner.

För att boka en workshop eller föreläsning, mejla oss på info@stjarnjouren.nu eller hör av er till våra verksamhetssamordnare Louise och Erika på louise.nordquist@stjarnjouren.nu eller erika.willis@stjarnjouren.nu!

Workshoppar och föreläsningar

Bland våra workshoppar är Okej sex väldigt populär. Den riktar sig till skolelever och behandlar gränssättning, normer och sexuella trakasserier. Vi kan också sätta ihop en workshop eller föreläsning baserat på just era behov. Det är helt kostnadsfritt för alla yrkesverksamma, högstadieskolor och gymnasieskolor i Sundbybergs stad. Vi möter gärna även aktörer utanför Sundbybergs stad i mån av tid.

På våra workshoppar och föreläsningar kan vi behandla något eller flera av dessa ämnen:

  • sex och sexualiteter
  • sexuellt våld, sexuella trakasserier och gränssättning
  • normer och könsroller
  • normkritik och jämställdhet
  • unga personers hälsa
  • härskartekniker
  • våld i nära relationer
  • utåtriktat tjejjoursarbete

Samtalsgrupper

Vi håller även i samtalsgrupper för tjejer och transpersoner mellan 13 och 20 år. Vi ses då återkommande under en termin och pratar om till exempel vänskap, kärlek, sex, våld och familj. Om du är lärare eller jobbar på fritids och ser ett behov av detta hos er, kontakta oss på info@stjarnjouren.nu!

Kostnad, tidsramar och lokal

Våra workshoppar är kostnadsfria för skolor och yrkesverksamma inom Sundbybergs stad. Vi träffar gärna också andra aktörer i mån av tid. Våra workshoppar brukar vara ungefär 2 timmar långa. Vi kommer gärna till er och håller vår workshop eller föreläsning i era lokaler. I undantagsfall kan vi ordna med lokal, men då behöver vi få in er bokning i mycket god tid.

Bokning

Mejla din förfrågan till info@stjarnjouren.nu eller louise.nordquist@stjarnjouren.nu. Du kan också ringa oss på 08-628 76 10. Vänligen ange vilken sorts workshop eller föreläsning ni är intresserade av, information om deltagarna samt förslag på tider.