Boka oss

Vi på Stjärnjouren har lång erfarenhet av att jobba med utåtriktat och våldsförebyggande arbete. Vi föreläser och håller workshoppar för både unga och vuxna, både elever och lärare. Vi håller också föreläsningar och workshoppar för yrkesverksamma som möter ungdomar och för organisationer som är intresserade av vårt arbetssätt. Vi kan även erbjuda samtalsgrupper för unga tjejer och transpersoner.

För att boka en workshop eller föreläsning, mejla oss på info@stjarnjouren.nu.

Workshoppar och föreläsningar

Bland våra workshoppar är Vad är okej sex? väldigt populär. Den riktar sig till skolelever och behandlar samtycke, normer och sexuella trakasserier. Vi kan också sätta ihop en workshop eller föreläsning baserat på just era behov. Det är helt kostnadsfritt i mån av tid för alla yrkesverksamma, högstadieskolor och gymnasieskolor i Sundbybergs stad. Vi möter gärna även aktörer utanför Sundbybergs stad i mån av tid.

På våra workshoppar och föreläsningar kan vi behandla något eller flera av dessa ämnen:

  • psykisk hälsa
  • sexuellt våld, sexuella trakasserier och samtycke
  • normer och könsroller
  • normkritik och jämställdhet
  • sociala medier
  • härskartekniker
  • våld i nära relationer
  • våldspreventivt arbete med unga

Samtalsgrupper

Vi kan även erbjuda samtalsgrupper för tjejer och transpersoner mellan 13 och 20 år. Vi ses då återkommande under en termin och pratar om till exempel vänskap, kärlek, sex, våld och familj. Om du är lärare eller jobbar på fritids och ser ett behov av detta hos er, kontakta oss på info@stjarnjouren.nu!

Kostnad, tidsramar och lokal

Våra workshoppar är kostnadsfria för skolor och yrkesverksamma inom Sundbybergs stad. Vi träffar gärna också andra aktörer i mån av tid. Våra workshoppar brukar vara ungefär 2 timmar långa. Vi kommer gärna till er och håller vår workshop eller föreläsning i era lokaler. I undantagsfall kan vi ordna med lokal, men då behöver vi få in er bokning i mycket god tid.

Bokning

Mejla din förfrågan till info@stjarnjouren.nu. Vänligen ange vilken sorts workshop eller föreläsning ni är intresserade av, information om deltagarna samt förslag på tider.