Fråga juristen!

Har du varit med om något, som du tror kanske var ett brott? Undrar du över något som har med lagar och rättigheter att göra? Mejla din fråga till Stjärnjourens jurist! Det är gratis och du kan vara helt anonym. Juristen svarar på frågor från unga tjejer och transpersoner mellan 13 och 25 år. Juristen har tystnadsplikt.

Mejla in din fråga till juristen@stjarnjouren.nu!

Du kan också chatta med juristen, på onsdagar, ojämna veckor, kl. 18-20!

Ingen fråga är för stor eller för liten!

Vad är en jurist?

En jurist är en person som har en examen i juridik från universitetet. Jurister är experter på att analysera och förstå lagar och avtal. Därför är det precis rätt person att fråga om du till exempel undrar om någonting som du har varit med om är ett brott.

Jurister kan arbeta med många olika saker, bland annat i domstolar, på myndigheter och på stora företag. En jurist kan också jobba på en advokatbyrå, och kan då så småningom bli advokat. Advokater jobbar både med att hjälpa personer som varit utsatta för brott och med att försvara dem som anklagas för brott.

Om våra jurister

Våra jurister har lång erfarenhet av att hjälpa unga personer som har blivit utsatta för brott. De är advokater och jobbar på advokatbyrån Rebecca Lagh.