Bli volontär

Vill du bli volontär i Stjärnjouren och vara med och stötta och stärka unga tjejer och transpersoner?

Hos oss kan du engagera dig för ett jämställt samhälle fritt från våld genom att exempelvis stötta tjejer och transpersoner i vår chatt- och telefonjour. Du kan också vara volontär i vår utåtriktade verksamhet och vara med och hålla workshoppar på skolor om normer och samtycker eller arrangera olika aktiviteter för unga tjejer och transpersoner i Sundbyberg. Vi har ständigt behov av nya volontärer som vill hjälpa till, eftersom Stjärnjouren är en ideellt driven förening. Det är vi volontärer som organiserar och genomför Stjärnjourens verksamheter. Här finns utrymme för den som vill utveckla verksamheten genom egna initiativ och idéer. Dessutom får du som volontär vara med i ett peppigt och feministiskt sammanhang!

Just nu söker vi efter volontärer till vår stödjande verksamhet!  Din roll kommer vara att på chatt, mejl och telefon ta emot, lyssna, stötta och stärka unga tjejer och transpersoner. Låter det som något för dig? Tveka inte att höra av dig så bokar vi in ett tillfälle för att prata vidare.

Du behöver inga förkunskaper för att engagera dig i Stjärnjouren, men för att kunna bli volontär vill vi att:

  • du är minst 18 år
  • du är feminist
  • du har gått vår grundutbildning för nya volontärer
  • du kan engagera dig ungefär 5 timmar i månaden, eller i minst två aktiviteter i månaden.

Grundutbildningen för nya volontärer hålls vid två tillfällen per år. Nästa grundutbildningstillfälle kommer att vara helgen 6-7 juni 2020 och hållas digitalt.

Välkommen att skicka in din anmälan här! Senast den 1 juni vill vi ha din anmälan.

Hör av dig till info@stjarnjouren.nu om du har frågor kring anmälan och medlemskap!