Nu rekryterar valberedningen till Stjärnjourens styrelse!

Hej! 

Nu rekryterar valberedningen till Stjärnjourens styrelse!

Vi söker dig som: 

  • Har några års arbetslivserfarenhet,
  • Vill bidra till jourens utvecklingsarbete och har ett intresse för föreningsfrågor,
  • Tycker om strategiarbete och är duktig på organisatoriska frågor, 
  • Kan lägga ca 8 timmar i månaden på uppdraget,
  • Är minst 18 år,
  • Är feminist,
  • Identifierar dig som tjej och/eller transperson

Önskvärt är tidigare erfarenhet av styrelsearbete, ekonomi, aktivism och engagemang i trans och/eller intersektionalitetsfrågor. Tidigare erfarenhet av styrelsearbete är meriterande men inget krav.  Vi söker i första hand styrelsemedlemmar med ett intresse, tid och ett engagemang för att driva och utveckla föreningen framåt och med en vilja att jouren ska vara en bra arbetsmiljö för alla. Utöver detta ser vi gärna en bredd av perspektiv, erfarenheter och kompetenser.

 

Mandatperioden är ettårig och påbörjas i samband med föreningens årsmöte i mars 2024. Som förtroendevald hos oss deltar du på medlemsmöten, löpande fortbildning och medlemsföreläsningar. Utöver detta ingår du i ett socialt nätverk där vi peppar varandra och driver en feministisk förening ihop! Det är ett roligt, lärorikt, meriterande uppdrag i gott sällskap av andra engagerade! 

 

Om Stjärnjouren – trans- och tjejjour

Vi är en partipolitiskt- och religiöst obunden feministisk förening som jobbar för visionen om ett jämställt samhälle fritt från våld. Vår målgrupp är tjejer och unga transpersoner, 13-25 år. Vi jobbar både stödjande genom stöd online för att främja psykisk hälsa hos vår målgrupp och våldsförebyggande genom att arbeta med stadens ungdomar utifrån en förståelse om relationerna mellan våld, makt och genus. Vi arbetar stärkande genom att skapa olika sociala aktiviteter för tjejer och unga transpersoner i Sundbyberg. Vårt arbetssätt är normkritiskt. Utöver våra huvudsakliga verksamhetsområden verkar vi även opinionsbildande för att skapa uppmärksamhet kring de frågor vi möter i arbetet med tjejer och unga transpersoner, genom att skriva artiklar, föra debatt, delta i samtal, manifestationer och demonstrationer.  Vi har i nuläget två anställda som tillsammans med volontärer och styrelsen styr, bedriver och utvecklar jouren. 

 

Styrelsen ansvarar formellt för att företräda Stjärnjouren, i praktiken innebär det att en är extra ansvarig för att verksamheten inom föreningen flyter på. Föreningen har nu två personer anställda och då fungerar styrelsen som arbetsgivare och arbetsledare åt medarbetarna. 

 

Styrelsen har i regel ett möte per månad för att diskutera och ta beslut kring frågor inom verksamheten, till exempel budgetfrågor, rekrytering, medarbetarfrågor, och utbildning för medlemmarna. Däremellan har styrelsen löpande kommunikation. Tidsåtgången varierar något, men ligger på runt 8 timmar i månaden. 

 

Välkommen med din anmälan så snart som möjligt eller senast den 1 mars!

Ansök här!

Ledamot: https://www.volontarbyran.org/uppdrag/stjarnjouren-soker-styrelsemedlemmar 

Kassör: https://www.volontarbyran.org/uppdrag/kassor-till-stjarnjourens-styrelse

 

För frågor om uppdragen eller ansökan mejla valberedning@stjarnjouren.nu.

 

Vi kontaktar kandidater löpande, så vänta inte med att söka! <3