Kontaktjour

Tre dagar i veckan har vi öppet i vår kontaktjour. Då kan du ringa eller chatta med oss. Det är också då vi svarar på mejl som skickats till vår jourmejl.

Kontaktjouren är öppen:
måndagar kl. 18–21

tisdagar kl. 15–17
torsdagar kl. 18–21

Chatten hittar du här
Mejl: kontakt@stjarnjouren.nu
Telefon: 08-628 76 10

Du är anonym när du kontaktar oss och vi har tystnadslöfte

Vårt tystnadslöfte innebär att det vi pratar om stannar mellan oss och att vi i Stjärnjouren inte har anmälningsplikt till polisen eller socialtjänsten. Om du som hör av dig behöver och vill ha professionell hjälp så har vi kunskaper och kontakter för att hjälpa dig hitta rätt.

Du kan höra av dig till oss om vad som helst

Du kan höra av dig till vår kontaktjour om du vill prata med någon. Kanske har det hänt något som du går och funderar över? Kanske vill du få lite pepp? Kanske behöver du få prata av dig? Du kan ringa till oss oavsett om det är något som gör dig arg, glad, ledsen eller nyfiken. Vi finns här och lyssnar på dig. Vi står på din sida!

Vi som sitter i chatten har gått en utbildning i vår jour men vi är inte psykologer eller kuratorer. Vi som chattar med dig gör det på vår fritid, för att vi vill och för att vi vet att det behövs.

Stjärnjourens jurist

Du som är 13–25 år gammal kan höra av dig till vår jurist för att ställa frågor om lagar och rättigheter. Juristen finns på chatten på onsdagar, ojämna veckor, kl. 18-20. Du kan också mejla till juristen.

Chatten hittar du här.
Juristens mejladress: juristen@stjarnjouren.nu.

Juristen svarar på frågor om lagar och rättigheter. Har du blivit utsatt för ett brott? Har du frågor kring polisanmälan, polisförhör och rättegångar? Har du varit med om någonting, som du tror kanske är ett brott? Hör av dig till juristen! Ingen fråga är för stor eller för liten!

Du är såklart anonym. Vi har ingen anmälningsplikt och kommer inte att göra någonting mot din vilja.

Personlig mejlkontakt

Skulle du vilja prata med någon under flera tillfällen? Då kan du få en egen stödkontakt. Då hörs du med en och samma person under flera tillfällen under en lite längre period. Mejla kontakt@stjarnjouren.nu om du vill få en stödkontakt.