Vill du vara med och stötta och stärka unga tjejer och transpersoner?

Vill du bli volontär i Stjärnjouren och vara med och stötta och stärka unga tjejer och transpersoner?

Hos oss kan du engagera dig för ett jämställt samhälle fritt från våld genom att stötta tjejer och transpersoner i vår chatt- och mejljour. Du kan också vara volontär i vår utåtriktade verksamhet och vara med och hålla workshops på skolor om normer och samtycke eller arrangera olika aktiviteter för unga tjejer och transpersoner i Sundbyberg. Som volontär på Stjärnjouren kan du också delta i våra andra utåtriktade verksamheter, vi har till exempel deltagit på marknader och andra lokala evenemang. Som volontär hos oss får du också möjlighet att delta på aktiviteter tillsammans med andra volontärer, vi har bland annat regelbundna fortbildningar där du som volontär för fördjupa dig i relevanta och aktuella frågor och en bokcirkel för volontärer.

Vi har ständigt behov av nya volontärer som vill hjälpa till, eftersom Stjärnjouren är en ideellt driven förening. Det är ni volontärer som organiserar och genomför Stjärnjourens verksamheter. Här finns utrymme för den som vill utveckla verksamheten genom egna initiativ och idéer, det kan vara allt från spelkvällar tillsammans med volontärer till hur vi på Stjärnjouren arbetar med kommunikation och sociala medier. Dessutom får du som volontär vara med i ett peppigt och feministiskt sammanhang!

Du behöver inga förkunskaper för att engagera dig i Stjärnjouren, men för att kunna bli volontär vill vi att du:

  • är feminist
  • är minst 18 år
  • bor i Stockholmsområdet
  • behärskar svenska i tal och skrift
  • kan engagera dig minst fem timmar per månad
  • har gått vår grundutbildning för nya volontärer

Nästa grundutbildning kommer hållas 21-22 september i våra lokaler i Sundbyberg. Vi bjuder på mat och fika under utbildningen.

Du kan redan nu göra en intresseanmälan genom att fylla i det här anmälningsformuläret