Vi söker volontärer

Vill du bli volontär i Stjärnjouren och vara med och stötta och stärka unga tjejer och transpersoner?

Hos oss kan du engagera dig för ett jämställt samhälle fritt från våld genom att exempelvis stötta tjejer och transpersoner i vår chatt- och telefonjour. Du kan också vara volontär i vår utåtriktade verksamhet och vara med och hålla workshops på skolor om normer och samtycke eller arrangera olika aktiviteter för unga tjejer och transpersoner i Sundbyberg. Vi har ständigt behov av nya volontärer som vill hjälpa till, eftersom Stjärnjouren är en ideellt driven förening. Det är vi volontärer som organiserar och genomför Stjärnjourens verksamheter. Här finns utrymme för den som vill utveckla verksamheten genom egna initiativ och idéer. Dessutom får du som volontär vara med i ett peppigt och feministiskt sammanhang!

Du behöver inga förkunskaper för att engagera dig i Stjärnjouren, men för att kunna bli volontär vill vi att:

  • du är minst 18 år
  • du är feminist
  • du har gått vår grundutbildning för nya volontärer
  • du kan engagera dig ungefär 5 timmar i månaden, eller i minst två aktiviteter i månaden.

Grundutbildningen för nya volontärer hålls vid två tillfällen per år. Nästa grundutbildningstillfälle kommer att vara helgen 3-4 oktober (dagtid) samt kvällstid onsdag 7/10 och 14/10.

Anmäl dig genom att fylla i det här anmälningsformuläret senast 27 september.

Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till info@stjarnjouren.nu

 

Just nu söker vi också efter personer som vill engagera sig i vår styrelse. Mer information om uppdraget och hur en går till väga för att kandidera hittar du här.