Bli volontär!

Hej!

Är du intresserad av att bli volontär i Stjärnjouren?
Nu öppnar vi upp för anmälan till höstens grundutbildning!

Det finns två huvudsakliga uppdrag. Dels kan en engagera sig i vår våldspreventiva verksamhet på högstadie- och gymnasieskolor i Sundbyberg. Den består främst av workshoppar om samtycke, våld, normer, rättigheter och sociala medier. Som volontär blir du ledare för dessa och får lära dig en massa om ledarskap och förändringsarbete med unga.

Du kan även engagera dig som volontär i kontaktjouren dit tjejer och transpersoner vänder sig till oss genom chatt, mejl och telefon. Stödsamtalen kan handla om allt från frågor om kroppen eller psykisk ohälsa, till att de eller någon de känner, har utsatts för våld eller kränkningar. Som volontär får du utbildning och specifik inlärning i stödverksamheten så länge som du behöver. Vi har en anställd stödsamordnare som stöttar dig i uppdraget och vi ses regelbundet för möten, utbildning och handledning i kontaktjouren.

Vi utgår från en feministisk värdegrund och strävar mot ett jämställt samhälle fritt från våld. Som volontär i Stjärnjouren får du vara med i en varm, feministisk gemenskap där egna initiativ och idéer är mycket välkomna.

Utbildningen för nya volontärer kommer äga rum helgen den 14, 15 september och 18:e eller 25: e (kvällstid), beroende på vilket uppdrag du är intresserad av. För att engagera dig hos oss behöver du kunna medverka vid dessa tillfällen.

När och var ska uppdraget genomföras:
Dagtid eller kvällstid i Sundbyberg.

Specifika önskemål eller information:
Du behöver inga förkunskaper för att söka, men vi vill att du:
– är minst 18 år
– har ett feministiskt förhållningssätt
– har tid att engagera dig i verksamheten vid minst två tillfällen i månaden (ca 5 timmar/mån).
– För att bli volontär behöver du även kunna delta i vår grundutbildning för nya volontärer

Anmäl dig här. Senast den 1 september!
Vi kommer sedan kontakta dig för att boka in en infoträff då du får mer information om grundutbildningen och uppdraget.

Hör gärna av dig till om du har några frågor!