Stjärnjouren söker vikarierande kommunikatör

Stjärnjouren är Sundbybergs trans- och tjejjour och bildades 2003. Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden feministisk förening. Vi jobbar med stöttande arbete och förebyggande mot våld. Vi har ett normkritiskt förhållningssätt. Vårt mål är ett jämställt samhälle fritt från våld, där alla människors rättigheter respekteras. Stjärnjouren består idag av ett 40-tal volontärer och tre anställda.

Verksamheten består av två grenar: en våldspreventiv, utåtriktad workshopverksamhet och en stöttande verksamhet. Målgruppen för vår workshopverksamhet är alla unga i Sundbyberg. Målgruppen för vår stöttande verksamhet är unga tjejer och transpersoner, som kan höra av sig till vår kontaktjour för att få stöd och pepp. Vi jobbar med en bredd av olika frågor, allt ifrån våld, sociala medier och psykisk ohälsa till sex och samtycke. De unga som hör av sig till vår kontaktjour kan höra av sig om precis vad som helst – vår roll är att lyssna och finnas där som medmänniskor.

Beskrivning av tjänsten

Vi söker nu en kommunikatör på halvtid, då vår ordinarie kommunikatör går på föräldraledighet. Tjänsten är ett vikariat till och med december 2019. Utöver det löpande kommunikationsarbetet kommer huvudfokus för vikariatet ligga på att planera och genomföra en lanseringskampanj för en informationsfilm om brottsutsatta ungas rättigheter. Som en del av lanseringskampanjen ska du sätta ihop en informationskampanj om unga brottsutsattas rättigheter riktad till unga i Sundbyberg. Du ska även arbeta gentemot yrkesverksamma i kommunen, för att öka kännedomen om vår verksamhet och möjligheter till samarbete. Arbetet är skiftande och du får i rollen möjlighet att jobba med kommunikation på många olika sätt. Du behöver inte vara expert på allt, men det är bra om du tycker om att jobba med många olika typer av arbetsuppgifter.

För att passa tjänsten tror vi att du uppfyller följande kvalifikationer:

 • Du har eftergymnasial utbildning med inriktning mot kommunikation, marknadsföring eller annan erfarenhet eller utbildning som vi anser relevant.
 • Du har kunskap om att arbeta med kommunikation och information gentemot en ung målgrupp.
 • Du har erfarenhet av att planera och genomföra informationskampanjer eller marknadsföringskampanjer.
 • Du kan arbeta självständigt och leda dig själv i arbetsuppgifter.
 • Du har förståelse för hur det är att arbeta i en ideell förening och vill jobba normkritiskt och feministiskt.
 • Du tycker om att jobba med många olika typer av arbetsuppgifter.
 • Du har erfarenhet av att jobba strategiskt med kommunikation.

Det är meriterande om du dessutom

 • har erfarenhet av tillgänglighetsanpassning av webbplatser
 • har erfarenhet av att inleda samarbeten med företag och andra organisationer.

Villkor:

 • Tjänsten är på halvtid från slutet på april till och med december 2019. Vi föredrar att du jobbar 50 % under hela perioden, men vi kan också tänka oss att du jobbar fler timmar under en kortare period.
 • Arbetstiden är förlagd främst till kontorstid, men även kvälls- och helgarbete förekommer.
 • Tillträde i slutet av april.
 • Vi har kollektivavtal och friskvårdstimme.
 • Arbetsgivare är Stjärnjourens ideella styrelse.
 • Vi sitter i nya, fina lokaler i Sundbybergs centrum tillsammans med Ungdomsmottagningen och Fältarna.

Om ansökningsprocessen

Ansökan är tvådelad. För att ansöka, gör så här:

 1. Fyll i frågorna i vårt ansökningsformulär, som du hittar här.
 2. Skicka ditt CV till info@stjarnjouren.nu. Skriv “ansökan kommunikatör” i ämnesfältet.

Endast kompletta ansökningar kommer att beaktas. Vi kommer inte att läsa några personliga brev. Sista ansökningsdag är 24 mars 2019 och intervjuer genomförs löpande. Tillträde i slutet på april. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänta därför inte med din ansökan!

Vid frågor om tjänsten, kontakta ordinarie kommunikatör Inkaliisa på inkaliisa.voionmaa@stjarnjouren.nu eller 072-041 78 18.

Välkommen med din ansökan!