Bli volontär i vår workshopgrupp!


Hej!

Är du intresserad av att jobba med våldspreventivt arbete på högstadie och gymnasieskolor i Sundbyberg? Vill du få erfarenhet av att hålla i workshoppar och föreläsningar? Bli volontär i Stjärnjourens utåtriktade arbete! Vi håller workshoppar om samtycke, våld, normer, rättigheter och sociala medier. Som volontär blir du ledare för dessa och får lära dig en massa om ledarskap och förändringsarbete!

Vi tror att det är viktigt att möta ungdomarna redan i skolåldern och prata om normer, våld, samtycke och sex för att kunna skapa en tryggare värld. Vi utgår från en feministisk värdegrund och strävar mot ett jämställt samhälle fritt från våld. Som volontär i Stjärnjouren får du vara med i en varm, feministisk gemenskap där egna initiativ och idéer är mycket välkomna.

Utöver arbetet med workshoppar och föreläsningar ordnar vi också till exempel nattvandring, filmvisningar och andra sociala aktiviteter för tjejer och unga transpersoner. Som volontär får en också tillgång till handledning, löpande fortbildning och medlemsföreläsningar.

Innan du kan börja jobba som volontär hos oss behöver du delta på vår grundutbildning, som är den 2-3 mars (dagtid). Du behöver också vara med på en utbildning som är specifikt inriktad på vår utåtriktade verksamhet den 13 mars (kvällstid).

Stjärnjouren är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening och jobbar utifrån ett normkritiskt perspektiv.

​Vi söker även volontärer till vår kontaktjour, som är öppen varje måndag och torsdag kväll. Dit kan unga tjejer och transpersoner höra av sig via chatt, mejl eller telefon för att få stöd och pepp. Se vår andra annons här på Volontärbyrån.

Välkommen med din intresseanmälan till info@stjarnjouren.nu

När och var ska uppdraget genomföras:

Dagttid kvällar och/eller helger i Sundbybergs kommun. Ofta på olika skolor runtom i staden.
Specifika önskemål eller information:
Du behöver inga förkunskaper för att söka, men vi vill att du: – är minst 18 år – har ett feministiskt förhållningssätt – är intresserad av våldsförebyggande – är intresserad av utåtriktat arbete – tycker om att arrangera aktiviteter och kan tänka dig prata inför en grupp ungdomar. För att bli volontär behöver du även kunna delta i vår grundutbildning för nya volontärer som äger rum 2-3 mars (dagtid), samt 13 mars (kvällstid) i Sundbyberg.

Minimiåtagande:
Minst två gånger i månaden (ca 5 timmar/mån)

Hoppas att vi hörs av!