Ge stöd via chatt, telefon eller mejl – Bli volontär

Vill du engagera dig i en feministisk förening för att stötta och stärka unga tjejer och transpersoner? Nu söker vi på Stjärnjouren volontärer till vår stödjande verksamhet för att kunna ge stöd till fler unga tjejer och unga transpersoner. Den psykiska ohälsa växer i vår målgrupp och vi vill finnas där och stötta och bekräfta så mycket som vi bara kan!

Under 2018 hörde ca 800 stödsökande av sig till vår kontaktjour för att prata och få stöd. Till oss kan en höra av sig anonymt och prata om vad en vill. Den låga tröskeln och anonymiteten gör att många unga hör av sig för att berätta om svåra saker som har hänt. De vanligaste ämnena är psykisk ohälsa och relationer. Din del är att lyssna: stötta, stärka och aldrig döma. Vi som bemannar jouren är själva relativt unga tjejer och transpersoner, som vill vara lyssnande medmännsikor. Kontaktjouren består av chatt-, mejl- och telefonstöd varje måndag- och torsdagkväll kl. 18-21. Jouren bemannas alltid av minst två-tre volontärer åt gången, och sköts från våra lokaler i Sundbyberg. Om du tror att detta kan vara något för dig, gör en intresseanmälan så bokar vi in ett datum då vi ses och pratar mer, är du fortfarande intresserad får du gå vår grundutbildning den 2-3 & 13/3, därefter får du specifik inlärning i stödverksamheten så länge som du behöver. Vi har en anställd stödsamordnare som stöttar dig i uppdraget och vi ses regelbundet för möten, utbildning och handledning i kontaktjouren.

I Stjärnjouren kan du engagera dig tillsammans med andra feminister för ett jämställt samhälle fritt från våld. Vi är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Vårt arbetssätt är normkritiskt. Det är vi volontärer som tillsammans med tre anställda organiserar och genomför Stjärnjourens verksamhet och här finns utrymme för alla som vill utveckla verksamheten genom egna initiativ och idéer! Som volontär hos oss får en gå en grundutbildning i våldspreventivt och stödjande arbete, handledning, löpande fortbildning och får delta i medlemsföreläsningar. Utöver detta ingår du i ett socialt nätverk där vi peppar varandra och driver en feministisk förening ihop!

Vi söker även volontärer till vårt våldspreventiva arbete med unga. Se inlägget ovan eller mejla oss.

Välkommen med din intresseanmälan till info@stjarnjouren.nu

När och var ska uppdraget genomföras:
Vardagskvällar i Sundbyberg. Kontaktjouren har öppet måndagar och torsdagar kl 18–21.
Specifika önskemål eller information:
Du behöver inga förkunskaper för att söka, men vi vill att du: – är minst 18 år – har ett feministiskt förhållningssätt – har tid att engagera dig i verksamheten vid minst två tillfällen i månaden (ca 5 timmar/mån). För att bli volontär behöver du även kunna delta i vår grundutbildning för nya volontärer som äger rum 2-3 mars (dagtid), samt 13 mars (kvällstid) i Sundbyberg.
Minimiåtagande:
Minst två tillfällen i månaden (ca 5 timmar/mån).