Nytt projekt: Främja psykisk hälsa hos unga tjejer och transpersoner

Som en del i Stjärnjourens arbete för att främja psykisk hälsa bland unga tjejer och transpersoner drar vi nu igång ett projekt med stöd av Postkodstiftelsen.
Under hösten och våren kommer vi inom ramen för projektet att hålla workshoppar om psykisk hälsa på Sundbybergs skolor. Under våren drar vi också igång en Stjärngrupp för unga tjejer och transpersoner mellan 13 och 16 år, där samtalsträffar varvas med roliga aktiviteter.

Marie Dahllöf, Svenska Postkodsstiftelsens generalsekreterare, berättar om varför de har valt att stötta vårt projekt:

”Psykisk ohälsa angår alla och måste utmanas! En av de grupper där psykisk ohälsa har ökat är unga tjejer. Vi är därför stolta över att stötta Stjärnjourens projekt, där de genom workshops och träffar i skolor kommer att verka för att förebygga psykisk ohälsa bland unga tjejer.”
Läs mer här: Postkodsstiftelsen

Vill du boka oss för workshops eller föreläsningar om psykisk ohälsa med elever och/eller lärare på din skola, mejla oss på info@stjarnjouren.nu.
Vi tar även emot intresseanmälningar för att gå med i Stjärngruppen som kommer träffas 10 gånger i vår och göra aktiviteter och samtala med ledare. Är du själv eller känner du en tjej och/eller transperson som är 13-16 år som vill delta, hör av dig till oss! <3IMG_3292