Ledig tjänst: Kommunikatör 50 %

Stjärnjouren är Sundbybergs tjejjour och startade 2003. Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden feministisk förening. Vi jobbar våldsförebyggande och har ett normkritiskt och feministiskt förhållningssätt. Vårt mål är ett jämställt samhälle fritt från våld, där alla människors rättigheter respekteras. Stjärnjouren består idag av ca 40 volontärer och två heltidsanställda som kommer att bli dina kollegor. Verksamheten består idag av två grenar: ett våldspreventivt och utåtriktat arbete och ett stödjande arbete, som idag består av vår kontaktjour som är öppen tre gånger i veckan.

Vi på Stjärnjouren vill utveckla vår utåtriktade kommunikation och arbeta mer metodiskt med marknadsföring för en ökad vetskap om vår verksamhet – för att fler unga brottsutsatta får det stöd och den information de behöver och har rätt till, samt att fler unga deltar i våra stärkande aktiviteter. För att göra detta söker vi nu en kommunikatör!

Beskrivning av tjänsten:

Som kommunikatör kommer du att ansvara för Stjärnjourens utåtriktade kommunikation och projektleda framtagandet av en kortare informationsfilm som lyfter unga brottsutsattas rättigheter. Du kommer att utveckla Stjärnjourens kommunikation så att alla unga i Sundbyberg kan få vetskap om vår verksamhet. Med stöd av dina kollegor kommer du att ta fram nytt informationsmaterial om Stjärnjourens verksamhet. Du kommer även arbeta gentemot andra yrkesverksamma i kommunen, för att ge ökad kännedom om vår verksamhet och möjligheter till samarbete. Eftersom kommunikatörstjänsten är ny kommer du att ges stort eget ansvar i att ta fram rutiner och upplägg för hur du ska arbeta.

Du som sökande bör ha:

 • Eftergymnasial utbildning med inriktning på kommunikation, marknadsföring eller annan erfarenhet eller utbildning som vi anser relevant
 • Kunskap om att arbeta med kommunikation och information gentemot en ung målgrupp
 • Kunskap om filmproduktion och arbete med rörlig bild och känna dig trygg i att driva ett sådant arbete
 • Förmåga att kunna arbeta självständigt och leda dig själv i arbetsuppgifter
 • Förståelse för att arbeta i en förening som drivs av frivilliga
 • Trivas med att arbeta med stor frihet och att själv få utforma ditt arbete
 • Ställa dig bakom Stjärnjourens värdegrund och normkritiska förhållningssätt

Det är meriterande om du:

 • Besitter kunskaper inom området för våldsprevention
 • Har erfarenhet av projektledning
 • Har erfarenhet av att ha arbetat inom en ideell organisation
 • Har erfarenhet av att inleda samarbeten med företag och andra organisationer
 • Har arbetat med att ta fram kommunikationsstrategier och målgruppsanpassad kommunikation

Villkor:

 • 20 tim/vecka t.o.m december 2019 med möjlighet till förlängning
 • Tillträde omgående eller enligt överenskommelse
 • Vi har kollektivavtal, 13 semesterdagar/år och friskvårdstimme
 • Delat kontor i Stjärnjourens lokaler i Sundbyberg
 • Arbetet är framförallt förlagt dagtid, men kvällar och helger förekommer
 • Din arbetsgivare är Stjärnjourens ideella styrelse

Om ansökan:

 • Ansökan består av två delar. Dels svarar på frågor i ett formulär via länk och dels skickar du in ditt CV (ej personligt brev) till info@stjarnjouren.nu. Skriv “Ansökan kommunikatör” i ämnesfältet. Enbart ansökan där både frågeformulär och CV skickas in kommer att beaktas.
 • Inskickade formulär kommer att ställas mot arbetsbeskrivning och kompetenskraven för tjänsten och efter sista ansökningsdag kommer vi att kalla till intervju
 • Formuläret hittar du här
 • Vi vill ha din ansökan senast 28 februari

 

Vid frågor om tjänsten eller arbetsplatsen, hör gärna av dig!

Louise Nordquist
louise.nordquist@stjarnjouren.nu
0720190670

Erika Willis
erika.willis@stjarnjouren.nu
0728778208

VI SÖKER LOKAL

LOKAL EFTERLYSES! Vi behöver en ny lokal i Sundbybergs Stad till vår stödjande och våldspreventiva jourverksamhet. Allt är av intresse, tveka inte att kontakta oss på info@stjarnjouren.nu alternativt ring på 0728778208.

Vad? Ett kontor för tre personer, ett samtalsrum för stödsamtal och/eller mötesrum för 10-15 personer.

Vilka är vi? Stjärnjouren är Sundbybergs tjejjour sedan 2003. Vi är en ideell förening som verkar för ett jämställt samhälle fritt från våld. Vi tar varje år emot ca 500 stödsamtal i vår kontaktjour och håller i workshops om samtycke, sexuellt våld och rättigheter i alla Sundbybergs högstadie- och gymnasieskolor.
Vi är tre anställda och ca 40 volontärer som bedriver verksamheten på dagar och kvällar, för att vi vill, vi kan och vi vet att det behövs!LOGO TRANSPARENT

Ny jourtid: måndagar kl. 18-21

Den 22 januari öppnar vi en ny kontaktjourstid på måndagar klockan 18-21. Våra nya öppettider blir då måndagar kl. 18-21, tisdagar kl. 15-17 och torsdagar kl. 18-21. Andra jourers öppettider hittar en på tjejjouren.se/kontakta-jour.
Vill du ringa och prata med oss så når du oss på 08-628 76 10, chatten hittar du på vår hemsida när jouren är öppen. Vill du hellre skriva har vi en mejl, kontakt@stjärnjouren.nu. Du är alltid helt anonym om du vill och allt som du berättar stannar hos oss. <3 telefon

Vi rekryterar nya volontärer! Sök innan den 31 januari.

bli_volontar

Hej!
Vill du engagera dig i vår förening för att stötta och stärka unga tjejer och transpersoner? Nu söker vi volontärer!
För att kunna förhindra att våld sker behöver vi börja tidigt. Stjärnjouren – Sundbybergs tjejjour håller workshopen Vad är Okej Sex? i Sundbybergs högstadie- och gymnasieskolor. I Stjärnjouren kan du engagera dig tillsammans med andra feminister för ett jämställt samhälle fritt från våld. Som volontär i Stjärnjourens utåtriktade verksamhet engagerar du dig främst i våldspreventivt arbete gentemot unga personer. Det kan vara att leda workshops om samtycke i skolor, nattvandra under festivaler eller vara med att anordna olika aktiviteter med syfte att stärka unga tjejer och transpersoner.

Under 2017 har cirka 500 stödsökande hört av sig till vår kontaktjour för att prata och få stöd. Till vår jour hör många av sig anonymt och kan prata om vad som helst. Samtalen kan handla om allt möjligt, beroende på vad den stödsökande behöver prata om. De vanligaste ämnena är psykisk ohälsa och relationer. Din del är att bara lyssna: stötta, stärka och aldrig döma. Kontaktjouren består av chatt-, mejl- och telefonstöd varje torsdagkväll kl. 18-21. Jouren bemannas alltid av minst två-tre personer och vi stöttar och stärker tillsammans.

Vi är en ideell feministisk förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Vårt arbetssätt är normkritiskt. Det är vi volontärer som organiserar och genomför Stjärnjourens verksamhet tillsammans med två anställda och här finns utrymme för alla som vill utveckla verksamheten genom egna initiativ och idéer! Som volontär hos oss får en gå en grundutbildning i våldspreventivt och stödjande arbete, handledning, löpande fortbildning och får delta i medlemsföreläsningar. Utöver detta ingår du i ett socialt nätverk där vi peppar varandra och gör roliga saker ihop!

Du behöver inga förkunskaper för att söka, men vi vill att du: – Är minst 18 år. – Har ett feministiskt förhållningssätt. – Har tid att engagera dig i verksamheten minst två tillfällen i månaden (ca 5 timmar/mån). För att bli volontär behöver du även kunna delta i vår grundutbildning för nya volontärer som äger rum den 17-18 februari (dagtid), samt 28 februari (kvällstid) i Sundbyberg.

Mejla oss på info@stjarnjouren.nu så berättar vi mer om uppraget och stämmer träff!
Vi hoppas att du känner att detta uppdrag är något för dig.
Välkommen med din intresseanmälan, senast den 31 januari! <3

Manifestation: Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor 25 november

Den 25/11 uppmärksammar Kvinnojouren i Sundbyberg och Stjärnjouren – Sundbybergs Tjejjour internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor genom en ljusmanifestation på Sundbybergs torg.

Varje dag begås 100 våldtäkter i Sverige. Var femte vuxen kvinna har någon gång blivit utsatt för grovt sexuellt våld. 17 kvinnor dödas varje år av en man som de har eller har haft en kärleksrelation med. Var tionde barn bevittnar pappas våld mot mamma. I Sundbyberg har det hittills i år anmälts 50 fall av våld i nära relation. Mörkertalet är tyvärr stort.

Statistiken talar för sig själv. Låt oss samlas för att hedra offren för mäns våld mot kvinnor och för att prata med varandra om hur vi ska nå en ljusare framtid.

Vi bjuder på kaffe, fika och samtal. Välkomna!

När: Lördag 25/11 kl. 14:00 – 16:00
Var: Sundbybergs torg,T-bana/pendeltågsstation Sundbybergs Centrum.

Manifestation 25 nov bild

Vill du jobba våldspreventivt med unga?

Hej!

För att kunna förhindra att våld sker behöver vi börja tidigt, Stjärnjouren – Sundbybergs tjejjour håller workshopen Vad är Okej Sex? i Sundbybergs högstadie- och gymnasieskolor. Nu behöver vi bli fler för att kunna möta ännu fler ungdomar. Vill du vara med och förebygga våld tillsammans med oss?

I Stjärnjouren kan du engagera dig tillsammans med andra feminister för ett jämställt samhälle fritt från våld. Som volontär i Stjärnjourens utåtriktade verksamhet engagerar du dig främst i våldspreventivt arbete gentemot unga personer. Det kan vara att leda workshops om samtycke i skolor, nattvandra under festivaler eller vara med att anordna olika aktiviteter med syfte att stärka unga tjejer och transpersoner.

Stjärnjouren är en ideell feministisk förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Vårt arbetssätt är normkritiskt. Det är volontärer tillsammans med två heltidsanställda samordnare som organiserar och genomför Stjärnjourens verksamheter och här finns utrymme för alla som vill utveckla verksamheten genom egna initiativ och idéer! Som volontär hos oss får en gå vår grundutbildning i våldspreventivt och stödjande arbete, erbjuds handledning, löpande fortbildning och får delta i medlemsföreläsningar. Utöver detta ingår du i ett socialt nätverk där vi peppar varandra och gör roliga saker ihop!

Vi söker även volontärer till vår kontaktjour (stödverksamhet) som är öppen varje torsdag kväll för att stötta och stärka unga stödsökanden på chatt, mejl och telefon. Se separat annons eller på vår hemsida www.stjarnjouren.nu.

När och var ska uppdraget genomföras:
Vardagar, kvällar och/eller helger i Sundbybergs kommun.
Specifika önskemål eller information:
Du behöver inga förkunskaper för att söka, men vi vill att du: – Är minst 18 år. – Har ett feministiskt förhållningssätt. – Är intresserad av våldsförebyggande och utåtriktat arbete, dvs tycker om att arrangera aktiviteter och kan tänka dig prata inför en grupp ungdomar. – Har tid att engagera dig i verksamheten minst två gånger i månaden (ca 5 timmar/mån). För att bli volontär behöver du även kunna delta i vår grundutbildning för nya volontärer som äger rum den 16-17 september (dagtid), samt 27 september (kvällstid) i Sundbyberg.

Vi hoppas att du känner att detta uppdrag är något för dig. Välkommen med din intresseanmälan, senaste den 1 september! <3
fragor

Vill du stötta och stärka unga tjejer och transpersoner? Bli volontär hos oss!

Hej!

Vill du engagera dig i en tjejjour för att stötta och stärka unga tjejer och transpersoner? Nu söker vi fler volontärer till vår stödjande verksamhet för att kunna ge stöd och nå ut till fler unga tjejer och transpersoner.

Under 2016 hörde ca 500 stödsökande av sig till vår kontaktjour för att prata och få stöd. Till vår jour hör många av sig anonymt och kan prata om vad som helst. Samtalen kan handla om allt möjligt, beroende på vad den stödsökande behöver prata om. De vanligaste ämnena är psykisk ohälsa och relationer. Din del är att bara lyssna: stötta, stärka och aldrig döma. Kontaktjouren består av chatt-, mejl- och telefonstöd varje torsdagkväll kl. 18-21. Jouren bemannas alltid av minst två-tre personer och vi stöttar och stärker tillsammans. Om du tror att detta kan vara något för dig, gör en intresseanmälan så bokar vi in ett datum då vi ses, är du fortfarande intresserad får du vår grundutbildning, därefter får du specifik inlärning i stödverksamheten så länge som du behöver. Just nu har vi en anställd stödsamordnare och ses regelbundet för möten och handledning i kontaktjouren.

I Stjärnjouren kan du engagera dig tillsammans med andra feminister för ett jämställt samhälle fritt från våld. Vi är en ideell feministisk förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Vårt arbetssätt är normkritiskt. Det är vi volontärer som organiserar och genomför Stjärnjourens verksamhet och här finns utrymme för alla som vill utveckla verksamheten genom egna initiativ och idéer! Som volontär hos oss får en gå en grundutbildning i våldspreventivt och stödjande arbete, handledning, löpande fortbildning och får delta i medlemsföreläsningar. Utöver detta ingår du i ett socialt nätverk där vi peppar varandra och gör roliga saker ihop!

Vi söker även volontärer till vårt våldspreventiva arbete med unga bla. som workshopledare i skolor. Se separat annons eller gå in på vår hemsida www.stjarnjouren.nu

När och var ska uppdraget genomföras:
Vardagskvällar, kontaktjouren har öppet torsdagar kl 18-21 i Rissne (Sundbyberg).
Specifika önskemål eller information:
Du behöver inga förkunskaper för att söka, men vi vill att du: – Är minst 18 år. – Har ett feministiskt förhållningssätt. – Har tid att engagera dig i verksamheten minst två tillfällen i månaden (ca 5 timmar/mån). För att bli volontär behöver du även kunna delta i vår grundutbildning för nya volontärer som äger rum den 16/ 17 september (dagtid), samt den 27 september (kvällstid) i Sundbyberg.

Vi hoppas att du känner att detta uppdrag är något för dig. Välkommen med din intresseanmälan till info@stjarnjouren.nu, senast den 1 september! <3 telefon

Pröva på feministiskt självförsvar!

18953145_1202464693215231_3971934577701716038_o

Vill du öva dig på att försvara dig mentalt, verbalt och fysiskt? Sjalvforsvar.nu, ABF och Stjärnjouren bjuder in till ett gratis pass i feministiskt självförsvar. Passet är öppet för dig som definierar sig som tjejer och går på gymnasiet.

TID: 2 juli kl 13-16 och 16juli kl 13-16
PLATS: HUNDRA74:an, Rissne Torg 1-3, våning 3, 174 57 Sundbybergs kommun
Feministiskt självförsvar går ut på att lära sig att sätta värde på sig själv. Det handlar om känna sig bekväm med att ta den plats vi har rätt till. Att lära sig att försvara sig, mentalt och verbalt – och med våld om det skulle behövas. Att ta tillbaka rätten över sin kropp och att vända tänkandet i en hotfull situation.
Genom olika övningar lär vi oss att öka självförtroendet och sätta värde på oss själva. Även om det aldrig är en tjejs eget fel om hon blir utsatt för trakasserier eller övergrepp, oavsett hur hon beter sig, lär vi oss hantera obehagliga situationer.

Kursen hålls av utbildade instruktörer från sjalvforsvar nu och är ett samarbete mellan Sjalvforsvar.nu, ABF Norra storstockholm och Stjärnjouren – Sundbybergs tjejjour.

Passet har ett begränsat antal platser, så det är först till kvarn!

Kom som du är, inget ombyte eller förkunskaper krävs!

Quiz svar 6 juni

IMG_4035

Hej! Tusen tack alla som kom förbi vårt tält på Sundbyberg 6 juni firande. Det var så fint! Ni var många som gjorde quizet, grymt jobbat alla! Vi har lottat några vinnare som kommer få pris hemskickat på posten, så håll koll i brevlådan :)

Här kommer dom rätta svaren på frågorna:

1. I Sverige ligger den genomsnittliga kvinnolönen lägre än den genomsnittliga manslönen. Därför kan en säga att kvinnor inte får lön för hela sitt arbete. Sveriges Kvinnolobby redovisar varje år från vilket klockslag kvinnor jobbar gratis. Vilket klockslag visade detta i år? (Om en jobbar från 8-17)

1. 15:57
2. 16:25
3. 16:47

2. Stjärnjouren skickar ibland ut bokpaket till Sundbybergs skolor. Sist vi gjorde det var den 28 maj, då vi ville uppmärksamma en internationell temadag. Vi skickade då bland annat en bok av Clara Henry. Vad handlar hennes senaste bok om?

1.Mens
2.Tjejjoursrörelsen
3. Bröst

3. Vilket år lagstiftade USA om att tillåta samkönade äktenskap i samtliga stater?

1. 1994
2. 2009
3. 2015

4. Vilken karaktär i Skam heter @loglady99 på Instagram?

1. Eva
2. Noora
3. Chris

5. Disneyfilmen Vaiana hade premiär tidigare i år. Vad är filmens engelska titel?

1. Moana
2. Waiama
3. Zayana

7. Vilket land blev i år först i världen med att lagstifta om lika lön oavsett kön?

1. Island
2. Rwanda
3. Singapore

7. Fram till modern tid utfördes tvångssteriliseringar av personer som genomgått en könsbekräftande behandling (tidigare könskorrigering) i Sverige. Vilket år upphörde detta?
1. 1993
2. 2003
3. 2013

8. Till Stjärnjouren kan tjejer och transpersoner i och utanför Sundbyberg vända sig med alla typer av frågor och funderingar för att finna en medmänniska som stöttar och stärker. Vi har chatt- och telefontid varje tisdag kl. 15.00-17.00 och torsdagar kl. 18.00-21.00. Vad är nytt på Stjärnjouren sedan maj?

1. Att stödsökande kan maila Stjärnjourens jourjurist om juridiska frågor.
2. Att Stjärnjouren har skapat ett eget bibliotek med feministisk litteratur.
3. Att Stjärnjouren anordnar picknickar i Rissne under sommarmånaderna.

9. Zara Larsson har under senare tid kommit att bli en av våra största unga feministiska förespråkare. I vilken låt på hennes senaste album hittas följande textrad ”why you so hesitant? You can be the next female president?

1. TG4M
2. Ain’t my fault
3. Make that money girl

10. Under 2016 tog Unizons (Stjärnjourens riksförbund) tjej-, trans- och ungdomsjourer emot över 30 000 stödkontakter, vilket gör oss till Sveriges största aktör för stöd på nätet.
Vilket år startade Sveriges första tjejjour, Stockholms tjejjour?

1. 1978
2. 1987
3. 1996

Mejla jourjuristen, premiär den 10 maj

Har du frågor kring anmälan? Hur går en rättegång till? Är det okej att få nakenbilder skickade om en inte har bett om det? Vad är diskriminering? Vad säger lagen?
Stjärnjouren har en egen jourjurist som finns för dig och svarar på dina frågor och funderingar. Kom ihåg: ingen fråga är för stor eller för liten.
Stjärnjourens jurist tar emot frågor via e-post och nås på juristen@stjarnjouren.nu från och med den 10 maj. Det går självklart bra att vara anonym. Vi har tystnadsplikt, vilket innebär att du kan känna dig trygg i att allt du säger stannar hos oss.
Vill du hellre söka information så finns Brottsoffermyndigheten hemsidan www.jagvillveta.se. På den sidan finns information om vad som är brottsligt, hur en kan känna om en varit med om brott och var en kan få hjälp. Här finns också information om vad som händer om en anmäler eller om det blir rättegång.
Frågor som kommer in till juristen svaras en gång i veckan, så det kan ta några dagar innan du får svar. Vill du prata med någon direkt är det bättre att se vilken jour som har öppet just idag. Alla jourer hittar du på www.tjejjouren.se
Du kan också prata med oss varje tisdag kl. 15-17 och torsdag kl.18-21 om precis vad du vill-
Mejl: juristen@stjarnjouren.nu
Ta hand om dig <3 Fråga jourjuristen