Sexualitet, sex och kropp

Många frågor som kommer till Stjärnjouren handlar till exempel om att ligga, onanera, skydda sig, få orgasm, ha ont i slidan eller ha sex för första gången. Här ger vi några tips på vart du kan vända dig för att läsa mer om frågor kring sexualitet, sex och kroppen.

Tjejguiden

Här kan du till exempel läsa mer om att ha sex, kyssar och hångel, könssjukdomar, lust och kåthet, om sex gör ont, allt om att onanera och orgasm och olika preventivmedel. Du kan också läsa om att ha sex på dina villkor och vad sex mot ersättning är. Det finns också svar på frågor och funderingar kring sexualitet, kanske undrar du om du är du homo, hetero, eller bi? Oavsett vilket kan du läsa om sexualitet i alla former och smaker. Bakom Tjejguiden står tjejjouren.se.

Umo.se

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan du hitta svar på frågor om sex, hälsa och relationer. Bakom UMO står alla landsting och regioner.

RFSL Ungdom

RFSL Ungdom är ungdomsförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter. RFSL Ungdom arbetar för en värld fylld av kärlek och respekt där alla hbtq-ungdomar är, lever och uttrycker sig som de själva vill. De är en av Europas största och mest inflytelserika hbtq-ungdomsorganisationer med 1800 medlemmar fördelade på sju distrikt. De har en bred verksamhet som sträcker sig från sociala aktiviteter till politisk påverkan på lokal, nationell och internationell nivå.

Transformering

Transformering.se är sida där RFSL Ungdom sätter trans och könsidentitet i fokus. Här hittar du bland annat transbloggen, information om trans, sex och relationer, stödmejl och svar på vanliga frågor, till exempel trans, könsidentitet, vård eller relationer.

RFSU – Riksförbundet för sexuell upplysning

RFSU är en ideell organsation som genom sexualupplysning, utbildning och opinionsbildning vill de slå hål på fördomar, bota kunskapsbrist och öka den sexuella hälsan, i Sverige såväl som internationellt. Här kan du läsa fakta bland annat om sexualitet och sexuella praktiker.