Kontaktjour

Tre dagar i veckan har vi öppet i vår kontaktjour, då kan du ringa eller chatta med oss. Det är då vi svarar på mejl som skickats till vår jourmejl.
Kontaktjouren är öppen måndagar kl. 18-21,
tisdagar kl. 15.00-17.00 och torsdagar kl.18.00-21.00.

Du kan höra av dig till vår kontaktjour om du till exempel vill prata med någon om något som har hänt dig eller som du funderar över. Kanske vill du få lite pepp och prata av dig? Eller om det är något som gör dig arg, glad, ledsen eller nyfiken. Vi finns här oavsett vad du vill prata om, vi lyssnar och står på din sida!
Vi som sitter i chatten har gått en utbildning i vår jour men vi är inte psykologer eller kuratorer. Vi som chattar med dig gör det på vår fritid, för att vi vill och för att vi vet att det behövs.
Öppettider: måndagar kl. 18-21, tisdagar kl.15.00-17.00 och torsdagar kl. 18.00-21.00
Chatt: här
Mejl: kontakt@stjarnjouren.nu
Jourtelefon: 08-6287610

Du är anonym när du kontaktar oss och vi har tystnadslöfte. Vårt tystnadslöfte innebär att det vi pratar om stannar mellan oss och att vi i Stjärnjouren inte har anmälningsplikt till polisen eller socialtjänsten. Om du som hör av dig behöver och vill ha professionell hjälp så har vi kunskaper och kontakter för att hjälpa dig hitta rätt.

Jourjuristen: Stjärnjourens jurist svarar på frågor från dig som har funderingar kring eller är utsatt för brott och lämnar kostnadsfri juridisk rådgivning.
Kan det vara en brottslig handling jag utsatts för? Är det lagligt att tafsa? Får en sprida nakenbilder på mig? Katarina kan svara på frågor om polisanmälan, polisförhör och rättegång mm. Ingen fråga är för stor eller för liten!
Juristmejl: juristen@stjarnjouren.nu
Joursitchatten: Varje onsdag kl. 18-20 kan du chatta med juristen här. Du är såklart anonym, vi har ingen anmälningsplikt och kommer inte göra någonting mot din vilja.

Personlig mejlkontakt
Skulle du vilja prata med någon under flera tillfällen? Då kan du få en egen stödkontakt, då hörs du med en och samma person under flera tillfällen under en lite längre period. Mejla kontakt@stjarnjouren.nu om du vill få en stödkontakt.

Anmälan och medföljning
Ska du göra en polisanmälan eller ta kontakt med socialtjänsten hjälper vi gärna dig. Kanske vill ha någon som följer med dig till t.ex. ungdomsmottagningen, socialtjänsten, polis? Kontakta vår stödsamordnare Erika på erika.willis@stjarnjouren.nu.
 
Övrig information
Har du andra frågor eller vill komma i kontakt med oss på Stjärnjouren? Skriv till info@stjarnjouren.nu eller kolla in fliken Jobba med oss!