Bli volontär!

Hej!

Nu söker vi på Stjärnjouren fler volontärer till nästa grundutbildning i september!

Kontaktjouren består av chatt-, mejl- och telefonstöd varje måndag- och torsdagkväll kl. 18-21. Jouren bemannas alltid av minst två-tre volontärer åt gången, och sköts från våra lokaler i Sundbyberg. Om du tror att detta kan vara något för dig så bokar vi in ett datum då vi ses och pratar mer, är du fortfarande intresserad får du gå vår grundutbildning den 15-16 & 26/9, därefter får du specifik inlärning i stödverksamheten så länge som du behöver. Vi har en anställd stödsamordnare som stöttar dig i uppdraget och vi ses regelbundet för möten, utbildning och handledning i kontaktjouren.

Under 2017 hörde ca 500 stödsökande av sig till vår kontaktjour för att prata och få stöd. Till oss kan en höra av sig anonymt och prata om vad en vill. Den låga tröskeln och anonymiteten gör att många unga hör av sig för att berätta om svåra saker som har hänt. De vanligaste ämnena är psykisk ohälsa och relationer.
Din del är att lyssna: stötta, stärka och aldrig döma. Vi som bemannar jouren är själva relativt unga tjejer och transpersoner, som vill vara lyssnande medmännsikor.

Är du intresserad av att jobba med våldspreventivt arbete på högstadie- och gymansieeskolor i Sundbyberg? Vill du få erfarenhet av att hålla i workshoppar och föreläsningar? Bli volontär i Stjärnjourens utåtriktade arbete! Vi håller bland annat i workshoppen Vad är okej sex? på skolor runtom i Sumpan.
Vi tror att det är viktigt att möta ungdomarna redan i skolåldern och prata om normer, våld, samtycke och sex för att kunna skapa en tryggare värld.
Utöver arbetet med workshoppar och föreläsningar ordnar vi också till exempel nattvandring, filmvisningar och andra sociala aktiviteter för unga tjejer och transpersoner.

I Stjärnjouren kan du engagera dig tillsammans med andra feminister för ett jämställt samhälle fritt från våld. Det är vi volontärer som tillsammans med tre anställda organiserar och genomför Stjärnjourens verksamhet och här finns utrymme för alla som vill utveckla verksamheten genom egna initiativ och idéer! Som volontär hos oss får en gå en grundutbildning i våldspreventivt och stödjande arbete, handledning, löpande fortbildning och får delta i medlemsföreläsningar. Utöver detta ingår du i ett socialt nätverk där vi peppar varandra och gör roliga saker ihop!

Har frågor? Mejla oss på info@stjarnjouren.nu
Vill du anmäla dig till infoträff och grundutbildning, välkommen med din intresseanmälan här.

telefon Välkommen!