Vi rekryterar nya volontärer! Sök innan den 31 januari.

bli_volontar

Hej!
Vill du engagera dig i vår förening för att stötta och stärka unga tjejer och transpersoner? Nu söker vi volontärer!
För att kunna förhindra att våld sker behöver vi börja tidigt. Stjärnjouren – Sundbybergs tjejjour håller workshopen Vad är Okej Sex? i Sundbybergs högstadie- och gymnasieskolor. I Stjärnjouren kan du engagera dig tillsammans med andra feminister för ett jämställt samhälle fritt från våld. Som volontär i Stjärnjourens utåtriktade verksamhet engagerar du dig främst i våldspreventivt arbete gentemot unga personer. Det kan vara att leda workshops om samtycke i skolor, nattvandra under festivaler eller vara med att anordna olika aktiviteter med syfte att stärka unga tjejer och transpersoner.

Under 2017 har cirka 500 stödsökande hört av sig till vår kontaktjour för att prata och få stöd. Till vår jour hör många av sig anonymt och kan prata om vad som helst. Samtalen kan handla om allt möjligt, beroende på vad den stödsökande behöver prata om. De vanligaste ämnena är psykisk ohälsa och relationer. Din del är att bara lyssna: stötta, stärka och aldrig döma. Kontaktjouren består av chatt-, mejl- och telefonstöd varje torsdagkväll kl. 18-21. Jouren bemannas alltid av minst två-tre personer och vi stöttar och stärker tillsammans.

Vi är en ideell feministisk förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Vårt arbetssätt är normkritiskt. Det är vi volontärer som organiserar och genomför Stjärnjourens verksamhet tillsammans med två anställda och här finns utrymme för alla som vill utveckla verksamheten genom egna initiativ och idéer! Som volontär hos oss får en gå en grundutbildning i våldspreventivt och stödjande arbete, handledning, löpande fortbildning och får delta i medlemsföreläsningar. Utöver detta ingår du i ett socialt nätverk där vi peppar varandra och gör roliga saker ihop!

Du behöver inga förkunskaper för att söka, men vi vill att du: – Är minst 18 år. – Har ett feministiskt förhållningssätt. – Har tid att engagera dig i verksamheten minst två tillfällen i månaden (ca 5 timmar/mån). För att bli volontär behöver du även kunna delta i vår grundutbildning för nya volontärer som äger rum den 17-18 februari (dagtid), samt 28 februari (kvällstid) i Sundbyberg.

Mejla oss på info@stjarnjouren.nu så berättar vi mer om uppraget och stämmer träff!
Vi hoppas att du känner att detta uppdrag är något för dig.
Välkommen med din intresseanmälan, senast den 31 januari! <3