Vill du stötta och stärka unga tjejer och transpersoner? Bli volontär hos oss!

Hej!

Vill du engagera dig i en tjejjour för att stötta och stärka unga tjejer och transpersoner? Nu söker vi fler volontärer till vår stödjande verksamhet för att kunna ge stöd och nå ut till fler unga tjejer och transpersoner.

Under 2016 hörde ca 500 stödsökande av sig till vår kontaktjour för att prata och få stöd. Till vår jour hör många av sig anonymt och kan prata om vad som helst. Samtalen kan handla om allt möjligt, beroende på vad den stödsökande behöver prata om. De vanligaste ämnena är psykisk ohälsa och relationer. Din del är att bara lyssna: stötta, stärka och aldrig döma. Kontaktjouren består av chatt-, mejl- och telefonstöd varje torsdagkväll kl. 18-21. Jouren bemannas alltid av minst två-tre personer och vi stöttar och stärker tillsammans. Om du tror att detta kan vara något för dig, gör en intresseanmälan så bokar vi in ett datum då vi ses, är du fortfarande intresserad får du vår grundutbildning, därefter får du specifik inlärning i stödverksamheten så länge som du behöver. Just nu har vi en anställd stödsamordnare och ses regelbundet för möten och handledning i kontaktjouren.

I Stjärnjouren kan du engagera dig tillsammans med andra feminister för ett jämställt samhälle fritt från våld. Vi är en ideell feministisk förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Vårt arbetssätt är normkritiskt. Det är vi volontärer som organiserar och genomför Stjärnjourens verksamhet och här finns utrymme för alla som vill utveckla verksamheten genom egna initiativ och idéer! Som volontär hos oss får en gå en grundutbildning i våldspreventivt och stödjande arbete, handledning, löpande fortbildning och får delta i medlemsföreläsningar. Utöver detta ingår du i ett socialt nätverk där vi peppar varandra och gör roliga saker ihop!

Vi söker även volontärer till vårt våldspreventiva arbete med unga bla. som workshopledare i skolor. Se separat annons eller gå in på vår hemsida www.stjarnjouren.nu

När och var ska uppdraget genomföras:
Vardagskvällar, kontaktjouren har öppet torsdagar kl 18-21 i Rissne (Sundbyberg).
Specifika önskemål eller information:
Du behöver inga förkunskaper för att söka, men vi vill att du: – Är minst 18 år. – Har ett feministiskt förhållningssätt. – Har tid att engagera dig i verksamheten minst två tillfällen i månaden (ca 5 timmar/mån). För att bli volontär behöver du även kunna delta i vår grundutbildning för nya volontärer som äger rum den 16/ 17 september (dagtid), samt den 27 september (kvällstid) i Sundbyberg.

Vi hoppas att du känner att detta uppdrag är något för dig. Välkommen med din intresseanmälan till info@stjarnjouren.nu, senast den 1 september! <3 telefon