Vill du jobba våldspreventivt med unga?

Hej!

För att kunna förhindra att våld sker behöver vi börja tidigt, Stjärnjouren – Sundbybergs tjejjour håller workshopen Vad är Okej Sex? i Sundbybergs högstadie- och gymnasieskolor. Nu behöver vi bli fler för att kunna möta ännu fler ungdomar. Vill du vara med och förebygga våld tillsammans med oss?

I Stjärnjouren kan du engagera dig tillsammans med andra feminister för ett jämställt samhälle fritt från våld. Som volontär i Stjärnjourens utåtriktade verksamhet engagerar du dig främst i våldspreventivt arbete gentemot unga personer. Det kan vara att leda workshops om samtycke i skolor, nattvandra under festivaler eller vara med att anordna olika aktiviteter med syfte att stärka unga tjejer och transpersoner.

Stjärnjouren är en ideell feministisk förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Vårt arbetssätt är normkritiskt. Det är volontärer tillsammans med två heltidsanställda samordnare som organiserar och genomför Stjärnjourens verksamheter och här finns utrymme för alla som vill utveckla verksamheten genom egna initiativ och idéer! Som volontär hos oss får en gå vår grundutbildning i våldspreventivt och stödjande arbete, erbjuds handledning, löpande fortbildning och får delta i medlemsföreläsningar. Utöver detta ingår du i ett socialt nätverk där vi peppar varandra och gör roliga saker ihop!

Vi söker även volontärer till vår kontaktjour (stödverksamhet) som är öppen varje torsdag kväll för att stötta och stärka unga stödsökanden på chatt, mejl och telefon. Se separat annons eller på vår hemsida www.stjarnjouren.nu.

När och var ska uppdraget genomföras:
Vardagar, kvällar och/eller helger i Sundbybergs kommun.
Specifika önskemål eller information:
Du behöver inga förkunskaper för att söka, men vi vill att du: – Är minst 18 år. – Har ett feministiskt förhållningssätt. – Är intresserad av våldsförebyggande och utåtriktat arbete, dvs tycker om att arrangera aktiviteter och kan tänka dig prata inför en grupp ungdomar. – Har tid att engagera dig i verksamheten minst två gånger i månaden (ca 5 timmar/mån). För att bli volontär behöver du även kunna delta i vår grundutbildning för nya volontärer som äger rum den 16-17 september (dagtid), samt 27 september (kvällstid) i Sundbyberg.

Vi hoppas att du känner att detta uppdrag är något för dig. Välkommen med din intresseanmälan, senaste den 1 september! <3
fragor